Мир в Україні на умовах Києва може гарантувати миротворча місія НАТО.

Таке переконання висловив лідер правлячої партії “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський під час зустрічі з жителями міста Кєльце на півдні Польщі, передає Польське радіо.

Відповідаючи на запитання, якими є умови для перемоги України у війні з росією, Качинський підкреслив, що у військовому плані Київ мав би отримати дуже серйозну допомогу у вигляді артилерії та засобів розвідки.

“Україні потрібна зброя, а з цим є деякі проблеми”, - зауважив лідер PiS.

Торкаючись військово-політичних аспектів перемоги України у війні з рф, він підкреслив, що пов’язує це із введенням в Україну миротворчої місії НАТО.

“Якщо ми хочемо, щоб мир був дійсно гарантований і на гідних для України умовах, то без введення миротворчої місії НАТО не обійдеться. Чи це станеться? Якщо хтось знає деталі цих справ, а я їх знаю, то розуміє, що це не виключено, але й також малоймовірно”, - констатував Качинський.

Він не виключив, що війна росії проти України триватиме ще довго, або її буде заморожено з оголошенням перемир’я або й без нього.

“Я хочу підкреслити, що ця миротворча місія не для того, щоб воювати з росіянами... Ця місія для того, щоб сказати росіянам: все, скінчилося”,- підкреслив лідер PiS.

На його переконання, у безпосередньому зіткненні з українцями росіяни не мають шансів, оскільки їх морально-психологічний стан є набагато гіршим.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ