Про це стало відомо з ухвали Південного міського суду Одеси, який відмовив кіпрській компанії «Ostchem» Фірташа в виконанні рішення Стокгольмського арбітражу, передає ЛІГА.net.

Таке рішенні суд прийняв 22 грудня, він оприлюднений в Єдиному реєстрі.

З тексту рішення випливає, що 25 липня цього року Стокгольмський арбітраж задовольнив другий позов «Ostchem» і стягнув з ОПЗ $193,36 млн основного боргу за поставки газу і $57,8 млн пені за прострочення платежів. Раніше про це рішення не було відомо.

Перед цим, 31 березня цього року, Стокгольмський арбітраж задовольнив клопотання «Ostchem Holding Limited» і постановив Одеському припортовому заводу до 31 серпня 2016 року утриматися від відчуження або обтяження будь-яким чином своїх необоротних активів.

Суд відмовив задовольнити клопотання компанії Фірташа в зв'язку з неправильним оформленням документів юристами «Ostchem».

Сьогодні, 28 грудня, Кабінет Міністрів України реструктуризував борг Одеського припортового заводу перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий газ в розмірі 1,5 млрд грн.

31 грудня виробничі потужності ПАТ «Одеський припортовий завод» будуть зупинені, а саме підприємство вживе заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ