У режисера Олега Сенцова, який називає українців та росіян братніми народами, напевно, таким чином виражається стокгольмський синдром.

Про це «Вголосу» розповів доброволець, громадський активіст Дмитро Корчинський.

«Люди, які опинилися у руках терористів як заручники психологічно починають через деякий час ототожнювати себе із терористами. Тим більше, думаю, вплинуло те, що він тривалий час просидів у камері, ще й наслухався московського телебачення», - заявив він.

Та й на той момент, за словами Корчинського, коли Сенцов потрапив до рук ворога, був «ліваком» і взагалі ледь не анархістом.

«А такі люди в принципі негативно ставляться до релігійних, родинних та національних цінностей. Тому, можливо, так і можна прояснити його слова – попереднім вихованням, впливом московського телебачення і стокгольмським синдромом», - уточнив він.

Та резюмував: А загалом, якщо говорити про їхні заяви, я не знаю, ким треба бути, щоб прихильно ставитися до російського народу. Особливо, якщо навіть найкращі представники російського народу до нього дуже негативно ставляться. А от чому Сенцов та Бекіров добре до нього ставляться – загадка».

Більше читайте тут: «Братні народи?»: чому бранці Кремля хочуть дружити із росіянами».

ІА "Вголос": НОВИНИ