Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Україна забезпечує стратегічне повітряне перевезення для країн НАТО в час пандемії коронавірусу. Про це повідомляє прес-центр Генштабу ЗСУ.

Відповідаючи на запитання про залучення країн-партнерів до операції НАТО з протидії COVID-19 з огляду на використання НАТО найбільших у світі українських літаків Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія», Столтенберг наголосив, що Україна допомагає союзникам НАТО завдяки своїм літакам.

«Є українські літаки, які НАТО використовує для того, щоб забезпечити стратегічні перевезення. Я бачив ці літаки, вони величезні. Вони мають надзвичайні потужності. Українські літаки демонструють, як НАТО співпрацює з країною-партнером Україною, щоб здійснити повітряні перевезення до союзників НАТО. Ці літаки вже довгий період часу є дуже важливими, щоб перевозити медичне обладнання з Китаю навколо світу до країн-членів НАТО у Європі. То ж так, ми працюємо з Україною і вітаємо тісну співпрацю з Україною», – сказав Столтенберг.

Також він наголосив, що зараз НАТО розглядає, як можна посилити партнерство з Україною.

У Північноатлантичному Альянсі (НАТО) планують у квітні обговорити методи боротьби з пандемією коронавірусу.

Як раніше повідомлялося, США та інші члени Північноатлантичного Альянсу підтримують майбутнє членство України та Грузії в НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ