Суд зобов’язав Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва видати ТОВ «Інбудконсалт» сертифікат на об’єкт: «Будівництво багатоповерхового житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями та підземним паркінгом по вул. Паньківській, 20/82 у Голосіївському районі м. Києва». Про це свідчить рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 28 лютого, передають Наші гроші.

21 листопада 2019 року до Департаменту з питань ДАБК КМДА надійшла заява ТОВ «Інбудконсалт» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката.

5 грудня Департамент з питань ДАБК відмовив фірмі у видачі сертифіката, посилаючись на те, що об’єкт будівництва не відповідає проектній документації.

Не погодившись з таким рішенням фірма звернулася до Окружного адмінсуду.

Суд зазначив, що Департамент з питань ДАБК КМДА не надав до суду належних доказів на підтвердження того, що об’єкт будівництва не відповідає проектній документації. У підсумку суд визнав протиправним рішення Департаменту з питань ДАБК про відмову і скасував його, та зобов’язав Департамент видати фірмі сертифікат.

Нагадаємо, у 2009 році Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ «Інбудконсалт» в оренду на 15 років ділянки 0,14 га і на 5 років ділянку поруч – 0,04 га для будівництва багатофункціонального офісно-торговельного комплексу з паркінгом на вул. Паньківській, 20/82. У 2010 році було внесено зміну, а саме: до «офісно-торговельного» додали слово «житлово», перетворивши комплекс на «багатофункціональний житлово-офісно-торговельний». Зауважимо, що частина цих ділянок раніше належала дитячому садку.

Відповідно до даних Містобудівного кадастру, вказані ділянки входять до території середньоповерхової забудови, тобто не вище 8 поверхів.

Крім того, ділянки розташовані в Центральному історичному ареалі м. Києва, де діє  обмеження по висоті будівництва – не вище 27 метрів, тобто, не вище 9 поверхів. А ЖК AuRoom має 24 поверхи.

З 2015 року засновником ТОВ «Інбудконсалт» значиться Олена Симурова, а керівником з 2018 року – Катерина Сенченко. З 2008 по 2015 рр засновником компанії був Дмитро Фаткін.

Як відомо, СБУ викрила механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену на київський житловий масив Виноградар.

ІА "Вголос": НОВИНИ