«За мовчазною і прихильною згодою влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля».

Учасники Революції Гідності зробили заяву проти реваншу проросійських сил в Україні.

Підписанти вважають, що влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським «довела державу до межі масштабної кризи і економічного колапсу.

»Влада кидає виклик захисникам України від російської агресії. За ґратами залишаються безпідставно заарештовані добровольці. Планомірно розширюється коло сфабрикованих справ проти лідерів і учасників Революції Гідності. За мовчазною і прихильною згодою влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля. Свідомо і зухвало робляться спроби скомпрометувати пам'ять героїв Майдану, переглянути національну історичну та гуманітарну політику. Ігнорується Закон про державну мову. Майже до нуля зведено реалізацію курсу України на членство у в Європейському Союзі і НАТО«, – йдеться в заяві.

Учасники Революції Гідності, воїни-захисники України від російської агресії, добровольці і громадські активісти, політики і дипломати, діячі культури і мистецтв застерігають нинішню владу від »намірів наступу проти ідеалів Майдану і європейського вибору України«.

»Революцію Гідності неможливо зупинити. Майдан – це не стихійний бунт або свавілля. Майдан – це історичний приклад національної і соціальної солідарності, взаємної підтримки і самопожертви українців. Це – громадянський підйом, який неминуче затвердить нову Україну«, – підкреслюється в заяві.

Підписанти закликали владу »не випробовувати волю вільних людей«.

»Реванш не пройде. Ми були і залишаємося вірними присязі Україні, що складено на Майдані. Нині в час зростання небезпеки закликаємо всі національні і суспільні сили стати пліч-о-пліч проти реваншу і для захисту Майдану і свободи України", – закликають учасники Майдану.

Заяву підписали понад 182 політики, громадські діячі, правозахисники, письменники, журналісти, та 14 громадських організацій.

Як повідомлялося, раніше Ірина Венедіктова заявила про необхідність скасування закону про амністію учасників Революції Гідності.

ІА "Вголос": НОВИНИ