Сьогодні, 21 липня, на майдані Незалежності в Хмельницькому зібралися багато людей, що бпровести в останню путь Героя України Богдана Бігуса.

Про це повідомляє місцеве видання «Всім».

Прийшли вони сюди для того, щоб провести в останню путь молодого військового, який напередодні загинув в зоні бойових дій на Сході України. Коли бійці 8-го полку несли труну з героєм, перед нею на коліна опустилися всі присутні.

Плакали навіть ті, хто особисто не знав Богдана. До процесії приєднувалися люди, які йшли повз у своїх справах. А дружина загиблого весь час гладила його по голові. Богдану Бігусу було всього 28 років. У нього залишилося двоє маленьких дітей. Серце військового перестало битися 18 липня. Він саме повертався із бойового завдання, як натрапив на ворожу розтяжку. Від численних осколкових поранень чоловік загинув на місці.  Богдан Бігус 17-1 боєць 8-го полку спецназу із Хмельниччини, який загинув на Сході. Завжди усміхнений та щирий таким його назавжди запам’ятають бойові побратими.  Богдан ніколи не ховався за спинами, він завжди рвався в бій. Це непомірна втрата для нас.

Начальник зв’язків з громадськістю 8-го полку спецназу Віталій Могила розповів, що Богдан був дуже добрим, завжди приходив на виручку побратимам. Дуже важко говорити. Ми висловлюємо найщиріші співчуття родичам, особливо батькам, дружині та діткам. У Богдана залишилося їх двоє. Ми завжди поруч, підтримаємо його родину і допоможемо, проте розуміємо, що ніщо не може їм зменшити біль утрати.

Богдан був людиною глибоких переконань. Він був патріотом, який понад усе любив Україну. Ще в далекому 2014 році, коли на Донбас прийшли російські окупанти, хлопець був у числі тих, хто першими добровільно зголосився йти на фронт та захищати країну. Я коли побачив фотографію Богдана, згадав, що це знайоме мені обличчя. Тому, що в 2014 році, коли Богдан пішов служити у батальйон Кульчицького, ми спілкувалися з волонтерами, шукали для нього спорядження Він пішов на війну в 23 роки, зовсім молодим хлопцем, щоб захищати нашу неньку Україну.

Богдан - то справжній герой, бо коли дивишся на його бойовий шлях, дійсно розумієш, що Господь забирає до себе найдостойніших. Не третя лінія, не тил, Богдан був завжди на передовій. Це велика людина, тому сьогодні вся хмельницька громада переживає нестерпний біль, - зазначив мер міста Олександр Симчишин. Богдан - не єдина втрата Хмельниччини цього тижня.

Як писав «Вголос», на Донбасі загинув український військовий Богдан Бігус.

ІА "Вголос": НОВИНИ