Голод зростає, і світ не наближається до подолання крайньої бідності до 2030 року та досягнення інших цілей ООН, насамперед тому, що прогрес підриває вплив зміни клімату та зростання нерівності.

Про це свідчить новий звіт про прогрес у досягненні 17 цілей ООН, повідомляє «Європейська правда».

Слід зазначити, що в доповіді виокремлюється зниження дитячої смертності на 49% як позитивний чинник. Однак, за словами заступника Генерального секретаря ООН з економічних і соціальних питань Але Лю Женьмін, попри деякі досягнення «монументальні виклики залишаються».

Женьмін заявив, що найбільш актуальним є питання про зміну клімату, яка «може вплинути на прогрес, досягнутий за останні роки» у зниженні рівня бідності та покращенні життя мільйонів людей у всьому світі.

Як сказано у доповіді, втрата біорізноманіття відбувається прискореними темпами, і «ризик вимирання видів погіршився майже на 10% за останні 25 років». Глобальні температури зросли, кислотність океанів зросла на 26% з доіндустріальних часів, а «інвестиції у викопне паливо продовжують бути вищими, ніж інвестиції в кліматичну діяльність», сказано в документі.

Нагадаймо, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив проти перегляду кліматичних цілей ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ