У режимі традиційного толк-шоу обговорюють сьогодні важливі події на фронті, те що відбувається на міжнародній арені, те як це може допомогти і зламати ситуацію у протистоянні з рф.

В межах проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА говорять, що звичайно ж ключовою та історичною стала подія цього тижня. Йдеться про те, що представники понад 40 країн зустрілися на військовій базі Рамштайн у Німеччині, щоб допомогти Україні перемогти. Від початку війни росії проти України, США і союзники із 30 держав зібрали для нашої країни військову підтримку на понад 5 млрд доларів. Тепер допомоги буде більше.

Саме цей момент і ця зустріч може відіграти найважливішу роль у протистоянні у повномасштабному вторгненні російської федерації. Саме третій місяць протистояння і останні події можуть розвернути хід війни.

Зброя це той інструмент, який співає в руках професіоналів, військових солдатів», – метафорично розпочинає гість студії журналіст, телеведучий Остап Дроздов.

Я дивлюся на це дійсно як на переламний момент, бо в нас тривалий час була така легка невіра в те, що з нами увесь світ, що з нами Захід і в нас було таке відчуття, що ми воюємо не лише за себе, ми воюємо за весь світ і хтось казав, замість світу. Епохальний перехід уже відбувся і ця нова реальність буде все одно західною для України. Переведення на західні калібри, на західні види озброєння це є велике глобальне «до свіданія» всій епосі отої пострадянської армійщини. Тому будь що зараз говорити антинатівське чи антизахідне після такої солідарної підтримки це насправді вже стріляти в самих себе, тому що ми зараз повністю споїмо на позиціях західної доктрини і ведення війни», - висловлює свою думку Остап Дроздов.

Моральну та інформаційну експертизу надав й Ігор Кондратюк дещо в жартівливій формі:

Щодо Рамшайну, мені здалося, що тепер гурт Рамштайн може робити світовий тур, зараз це топ. Єдине у нього там була одна пісня така зрадницька з точки зору України, йому треба переписати слова і співати: русскій мір успокойся навєкі. Щось таке, і зароблять хлопці багато грошей».

Єдине, що величезна печаль для України, що ця зустріч UB-40 якась, повинна була відбутись 8 років тому. Але вісім років тому вони жували соплі, це абсолютно, можна сказати, політичний термін для західного політикуму. Було абсолютно зрозуміло, що гаряча стадія, яка почалася 24 лютого, вона буде, тому що нічого не змінилося в головах тих, хто керує росією», - заявив Кондратюк.

Сьогодні Україна фактично стала полігоном для НАТО, який давно не воював у реальній війні, бо ні Ірак, ні Сирія не були тими реальними величезними полігонами, де можна було відпрацювати, модифікувати, покращити цю зброю, яка припадала порохом на військових складах.

НАТО розуміє, що якщо вони його (путіна, ворога, тощо, - авт.) зараз не зупинять в Україні, то доведеться зупиняти на своїх територіях. Війна вступила в нову фазу. Гостра боротьба тільки починається. Війна може бути на довго. І я думаю, що в цій війні НАТО розуміє, що Україна не має шансу програти», - так стверджує ще один гість студії «Говорить Великий Львів», Тарас Батенко, народний депутат України партія «За майбутнє».

Так виглядає, що зустріч цих країн, їх об’єднання довкола України в боротьбі з таким потужним ворогом, є заганянням у пастку росії і вони справді можуть зробити різне. Залишається ота ядерна кнопка, якою вони лякають. Що може бути далі, аналізує перший заступник голови партії «Європейська солідарність», народний депутат України Олег Синютка.

НАТО в Україну не вірило і через два місяці ми прийшли до ситуації, коли створена проукраїнська коаліція. Цей контакт, який відбувся в Рамштайні, він може завершитися двома шляхами, або внаслідок контакту буде знову віддалення, або це буде об’єднання. Така зустріч є заслугою українських воїнів», - говрить пан Олег.

 Дай Бог нам підготуватись до контрнаступу, але ми розуміємо, що це перспектива певного періоду підготовки», - заявив Синютка.

Більш детально про це та інше дивіться в етері телеканалу НТА у студії проєкту «Говорить Великий Львів» на ютуб-каналі.

На сайті ІА «Вголос» також можна почитати про наступне:

ІА "Вголос": НОВИНИ