Від рівня тренування бійців часто залежить результат поєдинку. В змішаних єдиноборствах це питання стоїть ще гостріше. Адже, наприклад, на відміну від боксу, в ММА бійці використовують різні техніки та комбінують бойові мистецтва, що ще більше ускладнює тренувальний процес.

В Казахстані єдиноборства вже традиційно вважаються одним з найперспективніших напрямів у спорті. А ставки на UFC користуються великою популярністю. Адже в цьому найпопулярнішому промоушені змішаних бойових мистецтв успішно виступають і казахстанські бійці. Розглянемо, як готуються до поєдинків топові спортсмени.


Що входить до комплексу тренувань бійців UFC
Тренування бійців змішаних бойових мистецтв включають різні аспекти. Серед них:
⦁    тренування ударної техніки;
⦁    борцівська техніка;
⦁    вправи на витривалість;
⦁    фізична підготовка;
⦁    психологічні тренування.
При цьому не завжди бійці можуть використовувати одну й ту ж тренувальну стратегію. Адже підготовка до бою проводиться з огляду на суперника. В деяких випадках необхідно відпрацьовувати захист від тейкдаунів і техніку боротьби, навіть якщо боєць вважається хорошим ударником і панчером. Тому топові бійці ніколи не проводять однотипні тренування, а команда намагається максимально ефективно вибудовувати тренувальні стратегії під індивідуальні потреби для кожного поєдинку.


З чого складаються тренування бійців ММА
Тренувальний процес – це не тільки тренування бойових стилів, прийомів і ударної техніки. При підготовці до поєдинку важливе значення має фізична форма. Для цього використовуються більш-менш стандартні вправи, щоб підтримувати всі м'язи в тонусі та контролювати м'язову масу.
Кожне тренування починається з розминки. Це важливий фактор для уникнення травм під час підготовки до бою. Без розминки легко отримати розтягнення зв'язок або інші пошкодження, які зроблять участь у майбутньому бою неможливим.
Любителі робити ставки на UFC вже не раз помічали, що деякі топові зустрічі зриваються через травму одного з учасників бою. Не виняток навіть зірка змішаних єдиноборств – Конор МакГрегор. А на такі поєдинки ставки в Parimatch приймаються за кілька місяців до старту події.
Але більшість травм бійців при підготовці до бою трапляється під час основних вправ. Це як тренування техніки, так і основного комплексу фізичної підготовки.
Що входить до основного комплексу тренувань бійців UFC
Основний комплекс тренувань вважається найбільш енерговитратним. Сюди входять:
⦁    віджимання;
⦁    присідання;
⦁    вправи на прес;
⦁    підтягування;
⦁    випади;
⦁    підйом рук;
⦁    підйом на носки;
⦁    планка.
Комплекс цих вправ дозволяє тренувати певні групи м'язів, а також підтримувати організм в тонусі. Значною мірою від інтенсивності тренувань залежить м'язова маса бійця, а також витривалість. При цих вправах додатково можна використовувати обтяжувачі або гантелі.
Всі інші тренування вже проводяться в рингу зі спаринг-партнерами. Також проводиться робота з тренером. На цьому етапі бійці більше відпрацьовують техніку, а також стратегію на майбутній поєдинок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ