На світанку, 8 травня, воїн Херсонської зенітної ракетної бригади знищив російську крилату ракету в небі на півдні України. 

Знайомтесь – це Олексій, стрілець-зенітник однієї з мобільних вогневих груп Херсонської зенітної ракетної бригади. Саме він поцілив у ворожу повітряну ціль із переносного зенітного ракетного комплексу «Ігла».
 
«Отримали інформацію про атаку ворога та негайно почали вести візуальне спостереження. Разом із командиром розрахунку та навідником використали тепловізори, застосували лазерну указку і швидко піймали російську ракету на приціл. У небі в цей час вже розвиднювалось, а в такі моменти піймати ворожу крилату ракету складніше, її менш помітно», – розповідає Олексій.
 
Воїн каже, що в такі миті головне – холоднокровність та упевненість в собі. Тому, уважно зробив накол і натиснув навздогін. Ціль було знищено – ворожа крилата ракета вибухнула у повітрі. 

З початку великої війни для Олексія це друга крилата ракета, збита з переносного зенітного ракетного комплексу «Ігла». До війська він повернувся після мобілізації. А раніше, у 2016-2020 роках, брав участь в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил. Має низку нагород та відзнак.

ІА "Вголос": НОВИНИ