На Київщині на виклику про домашнє насильство чоловік вдарив ножем поліцейського — був поранений та затриманий.

Зазначаєтся, що 19 травня опівночі до поліції від 13-річної дівчинки надійшло повідомлення про те, що 38-річний батько вчиняє домашнє насильство щодо її матері. На місце негайно прибула слідчо-оперативна група Тетіївського відділення поліції Київщини. Під час документування, фігурант вдарив ножем 31-річного оперуповноваженого та став погрожувати ножем свідкові. Поліцейський перебував у бронежилеті, проте зловмисник завдав удар ножем нижче засобу захисту. 

Поранений правоохоронець попередив про застосування вогнепальної зброї, здійснив попереджувальний постріл, після чого поранив фігуранта ногу. Правопорушник намагався тікати, однак його затримали. Оперативника госпіталізували у лікарню. Нападник також перебуває у лікарні з вогнепальним пораненням коліна. Наразі загрози їхньому життю та здоровʼю немає.

Слідчі затримали підозрюваного та після надання необхідної медичної допомоги його доставлять до ізолятора тимчасового тримання. Поліцейські за процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання — до 15 років або довічне позбавлення волі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ