На Закарпатті прикордонники були змушенні влаштувати погоню, аби затримати осіб, яких запідозрили у контрабанді тютюну.

Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби.

Інцидент стався 13 травня на ділянці відповідальності відділу «Ділове» за участю прикордонників Мукачівського загону та румунських колег.

Зазначається, що біля річки Тиса прикордонники затримали чоловіка в гідрокостюмі, який мав з собою шість пакетів з сигаретами, які швидше за все, хотів незаконно переправити через державний кордон.

Виявилося, що 23-річний чоловік є мешканцем міста Рахів.

Далі прикордонники зупинили автомобіль «Фольксваген Гольф» з іноземними реєстраційними номерами, оскільки затриманий стверджував, що водій мав забрати його після незаконного переправлення товару до Румунії.

Повідомляється, що водій «Фольксвагену» відмовився надавати документи правоохоронцям та втік до авто «Фольксваген Пассат» з номерами іноземної реєстрації, яке під'їхало до місця події на великій швидкості.

Після цього підозрювані спробували наїхати на прикордонників і вирушили в бік села Великий Бичків.

Співробітники Державної прикордонної служби здійснили кілька попереджувальних пострілів вгору, почали переслідування зловмисників і відкрили вогонь по колесах втікачів.

Під час погоні дорогу прикордонникам перекрив автомобіль «Тойота Ленд Крузер», тож вони були змушені зупинитися.

Тоді як водій авто вибіг та почав наносити удари по автомобілю військових та погрожував їм фізичною розправою.

В результаті він пошкодив лобове скло та капот службового авто.

Як стало відомо, чоловік є батьком одного з молодиків, які підозрюються у контрабанді, тож таким чином він вирішив «допомогти» сину уникнути відповідальності.

На місце події викликали Нацполіції, а чоловіка затримали.

Пізніше спіймали і його сина.

Прикордонники направили повідомлення про виявлення ознак злочинів за ст.194 «умисне знищення або пошкодження майна», ст. 343 «втручання в діяльність працівника правоохоронного органу» і ст. 345 «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» КК.

 

Як писав «Вголос», прикордонники в Україні почали масово хворіти на коронавірус.

ІА "Вголос": НОВИНИ