У середу поліція звинуватила 21-річного чоловіка у вбивстві вісьмох людей, розстріляних у трьох азіатських спа-салонах в Атланті та околицях. Це посилило побоювання серед азіатських американців через сплеск злочинів на ґрунті ненависті та фанатизму, пише The Washington Post.

Влада заявила, що Роберт Аарон Лонг зізнався у вбивствах і сказав слідчим, що має «сексуальну залежність». Лонг сказав, що він міг відвідувати ці салони раніше, заявила поліція, і що вони «для нього були спокусою, яку він хотів ліквідувати».

Лонга знають як набожного християнина, що не мав расових мотивів. Але поліція заявила, що поки рано виключати цю можливість. А чиновники зазначили, що напади відбулися на хвилі антиазіатських настроїв та поведінки.

З восьми людей, смертельно поранених у вівторок ввечері, шість були жінками азіатського походження.

Лонгу в середу було пред'явлено звинувачення у всіх восьми вбивствах, заявили представники правоохоронних органів. Йому було пред'явлено звинувачення у чотирьох звинуваченнях у вбивствах та одному вбивстві за обтяжуючих обставин в північному передмісті округу Черокі, де почалися вбивства і де Лонг проживав, та чотирьох убивствах в Атланті.

Затриманий на шосе у вівторок ввечері після короткого переслідування, Лонг сказав владі, що він прямував до Флориди, де, можливо, планував здійснити подібні напади, що й у Джорджії, заявила поліція. З його автомобіля було вилучено 9-мм вогнепальну зброю. Лонг легально придбав пістолет раніше.

Слідчі заявили, що співпраця батьків Лонга допомогла пришвидшити його арешт.

Злочини на ґрунті ненависті проти азіатських американців зросли по всьому США. З початку пандемії американці азіатського походження повідомили про майже 3800 випадків, пов'язаних із ненавистю, в усіх 50-ти штатах.

Як повідомлялося, восьмеро людей, шестеро з яких жінки азіатського походження, були розстріляні у масажному кабінеті та двох спа-салонах в Атланті (США) у вівторок. Підозрюваного вдалося зупинити за допомогою тактичного маневру керування за 240 км на південь від Атланти.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ