[media=149630,149631] 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцевого шерифа Шпікен Оззі Кнезовича.

Однокласник намагався заспокоїти стрільця, але був застрелений. Потім вогонь було спрямовано на трьох інших учнів у вестибюлі другого поверху Фріманської середньої школи в Рокфорді, штат Вашингтон.

Поранені дівчата госпіталізовані і перебувають в стабільному стані у місцевій лікарні.

Кнезович відмовився визначити мотиви насильства з пістолетом у деталях, але сказав: «Це виглядає, як ситуація із залякуванням».

Він сказав, що один із співробітників «Фрімана», якого він назвав «дуже мужнім», зміг захопити стрільця, перш ніж прибули поліцейські, щоб взяти його під варту.

«Але нам потрібно з'ясувати, що з нашим суспільством не так, чому наші діти вирішують, що їм потрібно взяти зброю, щоб вирішувати проблеми, з якими вони стикаються», - сказав він.

Однокласники розповіли, що підозрюваний був «дивним» хлопчиком. Але інші учні сказали, що він зробив погрозливий пост про свої наміри у соціальних мережах.

Після стрільби в школі із 327 студентами, деякі батьки покинули свої автомобілі, що застрягли в дорожньому русі, і йшли пішки, щоб дістатися до своїх дітей.

У Сполучених Штатах було 52 випадки стрілянини в школі через рік після того, як в 2012 році озброєний злочинець вбив 26 маленьких дітей та вихователів у Ньютауні, штат Коннектикут.

ІА "Вголос": НОВИНИ