У Луцьку студентство вимагає пільгової вартості проїзду у маршрутному транспорті.

Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час виконкому Луцькради.

Член виконкому Ігор Алєксєєв поділився, що є інформація про позов ГО «Студентська рада Волині» на міську раду через порушення прав студентів. Це підтвердив в. о. мера Григорій Пустовіт.

Луцьк не отримав жодної компенсації за пільгові перевезення, однак вимоги студентів — законні, бо є відповідна постанова Кабміну, наголосив Алєксєєв.

«Тоді я пропоную підготувати та розглянути проект рішення про вартість проїзду для студентів у 2,50. Але у цьому разі вартість проїзд для усіх інших категорій лучан буде 7,50. Студенти повинні розуміти, що за пільги доведеться платити іншій частині лучан. Хлопці молодці, адже борються за свої права, проте в нас є колізія», — сказав член виконкому.

Раніше студенти анонсували акцію протесту 10 грудня з вимогою пільгової вартості проїзду у маршрутному транспорті. Тепер вона становить 5 гривень для лучан і 2 гривні для школярів.

«Молодими людьми маніпулюють політичні сили. Ми проведемо з ними роботу, поговоримо, все пояснимо. Думаю, що ситуація налагодиться», — додав Григорій Пустовіт.

ІА "Вголос": НОВИНИ