В Україні заарештовано додаткові активи підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Зокрема, це банківські рахунки, готельні комплекси, земельні ділянки та корпоративні права на компанії. Управління цим майном здійснювалося із росії.

Про це повідомила Служба безпеки України. Зазначається, що з ініціативи СБУ суд наклав арешт на такі активи Медведчука та Марченка:

  • корпоративні права компаній із статутним капіталом 38 млн грн;

  • банківські рахунки на 1,3 млн грн;

  • дві земельні ділянки площею 3 та 5 га;

  • приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 тис. та 2,4 тис. квадратних метрів.

«За даними СБУ бенефіціарними власниками цих активів є громадянин Росії, Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко... Рішення суду ухвалено за матеріалами Служби безпеки, що викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності», – повідомили в СБУ.

За її даними, кошти з російських банків заводилися на рахунки зареєстрованого в Україні ТОВ, власником якого є громадянин Росії. Гроші надходили під виглядом фінансування утримання та оренди двох готельних комплексів в Івано-Франківській та Закарпатській областях, через низку українських компаній, що належать Оксані Марченко.

«Під час досудового розслідування СБУ отримала беззаперечні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з Росії, і встановила весь список цих російських суб'єктів», – заявили в СБУ.

Нагадаємо, що Геннадій Корбан не може в'їхати в Україну. При спробі перетину кордону у нього вилучили паспорт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ