Суд Барселони після чотирьох років розслідування ухвалив рішення припинити кримінальне провадження у справі щодо відмивання грошей стосовно 17 осіб, зокрема українського олігарха Дмитра Фірташа, на вимогу адвокатів підсудного.

Про це повідомляє El Espanol.

Суддя суду №21 Барселони Ігнасіо Санчес заявив, що матеріали розслідування, зібрані до цього часу, ґрунтуються виключно на підозрах та не містять вагомих доказів, що вказують на наявність ознак злочину, скоєного будь-ким з обвинувачених.

Як повідомлялося, Антикорупційна прокуратура Іспанії у листопаді 2016 року просила видати постанову про арешт та видачу Дмитра Фірташа, який мешкає у Відні. Запит іспанських прокурорів був відхилений у серпні 2017 року австрійський судом. Після чого адвокати Дмитра Фірташа вимагали закрити справу порушену проти нього в Іспанії, посилаючись на обґрунтування відмови в екстрадиції, що міститься в рішенні австрійського суду.

Також адвокати наголошують, що Австрія відмовила у видачі Фірташа Іспанії, також посилаючися на те, що запит на арешт та екстрадицію ґрунтувався ніби-то на абстрактних твердженнях щодо причетності Фірташа.

Як писав "Вголос",

ІА "Вголос": НОВИНИ