Громадянин Італії, якого поліцейські у Львові зупинили за їзду у нетверезому стані, не буде платити штраф. Так, Личаківський районний суд Львова закрив провадження проти італійця Ланза П.

Про це йдеться у постанові суду.

Відомо, що ще 14 червня на вулиці Шота Руставелі львівські патрульні зупинили автомобіль Fiat. За кермом перебував італієць з ознаками алкогольного сп’яніння. Від перевірки на вміст алкоголю в крові він відмовився.

Так, правоохоронці не надали йому перекладача під час оформлення документів, тому суд визнав, що адмінправопорушення не було.

Варто зазначити, що на засіданні суду іноземця не було, проте був його адвокат, який його провину заперечив, адже під час оформлення протоколу патрульні повинні були надати іноземцю перекладача. 

Також на засіданні суду транслювалось оперативного відео поліцейських. На ньому видно, як громадянин Італії не зрозумів, що правоохоронець пропонував йому пройти огляд на стан сп’яніння, тому й відмовився.

Таким чином, Личаківський суд визнав, що адмінпротокол поліцейські склали з порушенням, а тому справу було закрито через відсутність доказів.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ