Суд дозволив проведення заочного розслідування щодо так званого «младоолігарха» Сергія Курченка. Його підозрюють у завданні українській економіці збитків на майже 3 млрд гривень.

Про це повідомляє Facebook-сторінка генерального прокурора Ірини Венедіктової.

«Саме сьогодні, 20 грудня 2021 року, Київським районним судом м. Одеси задоволено клопотання прокурорів Одеської обласної прокуратури та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно так званого »младоолігарха« із орбіти президента-втікача», - повідомила вона.

Як розповіла Венедіктова, слідство встановило, що Курченко створив злочинну організацію. Упродовж 2012-2014 років він проводив фіктивний транзит через територію України нафтопродуктів від офшорних компаній, а також ввозив їх в Україну начебто для переробки та реекспорту.

«Проте, насправді нафтопродукти реалізовувались на внутрішньому ринку України без сплати митних платежів і податків», - зазначила генпрокурор.

Нагадаємо, 9 квітня 2021 року, український президент Володимир Зеленський ввів санкції проти експрезидента Віктора Януковича, експрем'єра Миколи Азарова та низки колишніх топчиновників.

ІА "Вголос": НОВИНИ