У Львівському суді відбувається засідання у справі Віктора Медведчука, якого звинувачують у державній зраді

Як повідомляє «Вголос», в ці хвилини відбувається підготовче засідання у Личаківському районному суді. Медведчуку загрожує до 15 років ув'язнення.

Засідання вирішили проводити у закритому режимі. Самого Медведчука не привезуть до Львова. Наразі він перебуває в ізоляторі СБУ у Києві і братиме участь у засіданнях за допомогою відеозв'язку у приміщенні Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, Медведчука підозрюють у скоєнні кількох злочинів: посягання на територіальну цілісність України, розкрадання природних ресурсів, передача таємної інформації російським спецслужбам, державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації.

27 лютого 2022-го з'явилася інформація про те, що Медведчук залишив адресу, за якою він відбував домашній арешт.

12 квітня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука та опублікував його фото в наручниках та у військовій формі.

СБУ повідомила деталі затримання: Федеральна служба безпеки Росії намагалася вивезти Медведчука спочатку до Придністров’я, а потім до Москви. Контррозвідка СБУ прорахувала десятки версій, чітко визначила справжній маршрут і з'ясувала місце прибуття евакуаційної групи ФСБ. У результаті Медведчук був затриманий під час виїзду з Київської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ