Екоактивісти виступили проти дозволу на розчистку ділянки під завод з випуску електромобілів у Бранденбурзі. Суд відхилив їхню скаргу. Завод Tesla поблизу Берліна має запрацювати влітку 2021 року.

Суд дозволив розчищення і вирубку лісу на ділянці, призначеній для будівництва першої європейської гігафабрики американського виробника електромобілів Tesla. Рішення вищого адміністративного суду Берліна і Бранденбурга, ухвалене в четвер, 20 лютого, остаточне і не підлягає оскарженню, пише DW.

Днями той самий суд розпорядився тимчасово призупинити розчищення ділянки. Тепер він відхилив скаргу активістів федеральної екологічної спілки «Зелена ліга» (Grüne Liga e. V.).

Судді не виявили порушень у тому, що влада регіону дозволила підготовчі будівельні заходи. Вирубка лісу в Німеччині не дозволена в період гніздування птахів, що починається 1 березня і триває до осені, тож лісозаготівельна техніка прибула на дільницю в середині лютого і приступила до роботи.

Завод Tesla поруч Берліна у федеральній землі Бранденбург має запрацювати з літа 2021 року. Очікується, що щорічно там будуть випускати 150 тисяч електромобілів Tesla Model 3 і Model Y. У перспективі обсяг виробництва має зрости до 500 тисяч одиниць на рік.

Раніше Ілон Маск запевняв, що завод Tesla під Берліном не використовуватиме так багато води, як було анонсовано. Тоді ж він наголосив, що дерева, які мають вирубати на цій ділянці, не є частиною природного лісу і були висаджені для виробництва картону.

Американський підприємець, винахідник і мільярдер, голова компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск станцював на презентації електромобілів на новому заводі Tesla в Шанхаї.

ІА "Вголос": НОВИНИ