Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 27 листопада, інформує портал «Наші гроші».

16 жовтня 2007 року Міноборони уклало із інвестфондом «Інноваційні стратегії» договір про спільну діяльність у будівництві житла на ділянці площею 30 га, що розташована по вул. Дукова, 3, селище Молодіжне, Овідіопольського району, Одеської області (військове містечко № 1).

Через тиждень сторони підписали договір про врегулювання відносин по договору. Ним вони узгодили, що інвестфонд вже перерахував Міноборони 3,3 млн грн. на будівництво, а до 24 листопада перерахує ще 29,7 млн грн. У свою чергу Міноборони зобов’язалося після отримання грошей надати в 30-денний термін згоду на припинення права користування ділянкою.

У цьому році інвестфонд звернувся до суду, вимагаючи визнати за ним право на оформлення документації на ділянку, а також зобов’язати Міноборони усунути перешкоди у користуванні цією ділянкою і списати наявне на ній нерухоме майно, яке є аварійним і на місці якого фонд хоче збудувати нові об’єкти. Як вказує фонд, він усі гроші перерахував, а Міноборони досі не надало згоду на припинення права користування ділянкою та не здійснило оформлення землевпорядної документації.

Суди усіх трьох інстанцій позовні вимоги НЗВКІФ «Інноваційні стратегії» не задовольнили. Вони вказали, що наведені інвестфондом підстави не свідчать про порушення міністерством права фонду на оформлення документації.

У даному випадку йдеться виключно про невиконання міністерством умов договору. Разом з тим інвестфонд не подавав позовів до суду з вимогою зобов’язати Міноборони виконати їх.

Щодо списання майна, то законодавством передбачений спеціальний порядок списання військового майна. Суди вказують, що списання військової нерухомості на підставі, зазначеній інвестфондом, є порушенням закону.

ПАТ «ЗНВКІФ «Інноваційні стратегії» контролюється групою екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенко. Фонд очолює Дмитро Попов, відомий як виходець з банку Іванющенка «ТК-кредит» та один з керівників «Родовід банку», який знаходився під контролем екс-нардепа.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ