Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду з 10 години ранку розглядає апеляцію ЦВК на рішення Шостого адмінсуду Києва, який зобов'язав комісію зареєструвати Олександра Онищенка кандидатом у депутати.

Про це повідомляє «Українська правда».

Як повідомляє 5 канал, адвокати Онищенка заявили відвід колегії суддів, мотивуючи це тим, що раніше ця ж колегія суддів відмовила блогеру Анатолію Шарію в реєстрації кандидатом.

За словами, представника ЦВК Андрія Краснощока, «затягування розгляду даної справи тягне за собою наслідки щодо зриву проведення виборів у 93-му виборчому окрузі».

«Рішення стосовно реєстрації кандидатом у народні депутати Олександра Онищенка мають повідомити за дві години до початку виборів, це шоста година ранку. Коли розпочнуть розгляд справи по суті, також невідомо. Ймовірно, що це буде вночі», - зазначає журналіст 5 каналу.

Зазначимо, слідство його підозрює в організації масштабних корупційних оборудок в державній компанії «Укргазвидобування». Суму збитків, завданих ним державі, оцінили в понад 1,6 мільярдів гривень.

Як писав «Вголос», раніше Онищенко заявляв про свою готовність повернутися в Україну, щоб взяти участь у судовому процесі та повідомляв, що розглядає варіант участі у парламентських виборах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ