Про це лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила на прес-конференції у Львові, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Такий собі суддя Арсирій… прийняв рішення заборонити народу України проводити референдум за своєю ініціативою. Після збору трьох мільйонів підписів!», - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що у вівторок, 25 квітня, Центрвиборчком прийняв пакет документів, що містить 10 тис. 59 заяв учасників ініціативної групи. І в ЦВК, за її словами, була підтверджена ідентичність цих підписів. Тож більшість членів ЦВК готові були дати «зелене світло» земельному референдуму.

«Але далі почалась просто детективна історія… Адміністрація президента почала чинити тиск на членів ЦВК, щоби вони не погоджували питання оголошення референдуму. Члени ЦВК розповіли нам про це», - заявила Тимошенко.

За її словами, президент Порошенко міг би і сам видати указ та проголосити референдум за президентською ініціативою. Але він фактично забороняє це зробити навіть через збір 3 млн підписів громадян.

«Чому він це робить? Тому що родина президента є однією з найбільших аграрних монополій, які вже нехтуючи мораторієм на продаж сільгоспземлі, у тіньовому секторі накопичили сотні тисяч гектарів сільгоспземлі. І тепер президенту, як і всі аграрній мафії, треба узаконити – а власне, дати право купити за безцінь цю землю і закріпити її у своєму розпорядженні», - переконана лідерка «Батьківщини».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ