Про це свідчить постанова Окружного адміністративного суду Києва від 19 жовтня, інформують «Наші гроші».

До суду звернувся заступник прокурора Печерського району столиці. Він вказував, що Мінкультури порушило законодавство про культурну спадщину, оскільки погодило генплан об’єкта без інформування секретаріату ЮНЕСКО.

Суд із доводами прокурора не погодився. Він вказав, що поінформувати секретаріат ЮНЕСКО можна в будь-який час, у тому числі після затвердження генплану об’єкта.

Як зазначив суд, фізкультурно-оздоровчий центр із рестораном є об’єктом соціальної сфери, будівництво яких допускається в охоронній (буферній) зоні. При цьому у фірми є необхідні погодження департаменту містобудування і архітектури КМДА та департаменту культурної спадщини Мінкультури, а також дозвіл на виконання будівельних робіт від ДАБІ.

Суд не прийняв до уваги посилання прокуратури на кримінальне провадження, за яким посадових осіб ТОВ «Делікатес» звинувачують у засміченні ділянки площею 14,1 кв. м на Петровській алеї під час проведення земляних робіт, чим державі завдано збитків на 3,35 млн грн, оскільки воно не стосується цього спору і за ним немає вироку.

Мінкультури підтримало позов прокуратури, однак суд не прийняв це визнання до уваги, оскільки ТОВ «Делікатес», яке є замовником будівництва, заперечувало проти позову.

Нагадаємо, у січні 2003 року Київрада передала ТОВ «Делікатес» в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,3 га для будівництва ресторану на Петровській алеї (поблизу Зеленого театру) в Києві. Фірма будує тут елітний СПА-центр «Amber Magic».

Нинішніми засновниками ТОВ «Делікатес» є Яшар Ходжаєв (99%) і саме ТОВ «Делікатес» (1%). Директором фірми залишається Гліб Вакунов. У лютому цього року на Ходжаєва також було перереєстровано офісний центр на вул. Волоській, 11-а, у якому був офіс найвідомішої фірми «сім’ї» – ТОВ «Танталіт».

Поряд із ТОВ «Делікатес» землю орендують також ТОВ «Парк Вей» (0,55 га) і ТОВ «Амадеус Ко» (2,07 га).

Засновниками ТОВ «Парк Вей» є Яшар Ходжаєв (99,9%) і саме ТОВ «Парк Вей» 0,1%. Директором фірми є Олександр Охота, який так само, як і Гліб Вакунов, раніше працював у Нацагентстві з підготовки до Євро-2012.

Засновниками ТОВ «Амадеус Ко» є Олександр Хом’як і британська компанія «Fineroad Business LLP», яка повязана з оточенням Януковича. Як відомо, на ділянці, яку орендує фірма «Амадеус Ко», зводять найбільший в Україні дата-центр «Парковий» і гелікоптерний майданчик.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ