Суд повернув заяву заступника Генпрокурора в інтересах Київради до ТОВ «Будівельний центр «Житлові квартали» про витребування з її незаконного володіння ділянки площею 5 га по вул. Лісничій.

Про це свідчить ухвала Госпсуду м. Києва від 4 липня, пишуть Наші гроші.

Суд вважає позов заступника Генпрокурора неподаним через ненадання доказів наявності у прокурора повноважень подавати таку заяву в суд в інтересах Київради.

Суд зазначив, що прокурор може представляти інтереси держави в суді тільки у виключних випадках, зокрема: якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади чи орган місцевого самоврядування, або у разі відсутності такого органу.

Як зазначив суд, у позовній заяві прокурор вказав, що Київрада впродовж 2016-2019 рр не вживала жодних заходів по витребуванню ділянки. При цьому долучив три листи на адресу Київради про надання інформації, і всі – від червня цього року.

Суд вважає, що не отримав достатніх доказів бездіяльності Київради, і відповідно підстав для представництва прокурором у цій справі.

Суд вказав, що повернення позовної заяви не перешкоджає заступнику Генпрокурора знову звернутися до суду, усунувши недоліки.

ТОВ «Будівельний центр «Житлові квартали» було створене наприкінці грудня 2013 року. І через кілька тижнів після цього у січні 2014 року зареєструвало право приватної власності на ділянку площею 5 га по вул. Лісничій у Києві.

Керівником ТОВ «Будівельний центр «Житлові квартали» є Юрій Петренко. А засновником – значиться ТОВ «Центр експериментальних наукових досліджень» (25%), ще 75% вказано як нерозподілена частка.

Засновником «Центру експериментальних наукових досліджень» є ТОВ «Укрспецземсервіс», основним власником якого значиться Боровко Святослав Миколайович. Це екс-помічник нардепа Валерія Писаренка у трьох скликаннях. На виборах 21 липня цього року Писаренко програв на окрузі №168 (Харківська обл.) представниці партії «Слуга народу» Марії Мезенцевій.

«Центр експериментальних наукових досліджень» має спільний номер телефону (0443374094) із ТОВ «Комфортне життя», ТОВ «Маєток науковців», ТОВ «Зелена резиденція», ТОВ «Черкасиагроленд», ТОВ «Укрресурсхолдінг», власником яких є Валерій Писаренко.

Усі вказані фірми, включно із ТОВ «Будівельний центр «Житлові квартали», зареєстровані у Києві на вул. Кловський узвіз, 7-А, офіс 6.

Валерій Писаренко, за даними ЗМІ, є давнім і близьким соратником екс-глави Адміністрації Президента Януковича Андрія Портнова.

ІА "Вголос": НОВИНИ