Апеляційний суд міста Харкова підтвердив законність рішення про відсторонення від посади в.о. гендиректора заводу «Електроважмаш» Віктора Буська.

Про це інформують «Українські новини».

Варто зауважити, що суд розглядав апеляцію Буська в рамках кримінального провадження щодо заподіяння підприємству шкоди його діяльністю.

Під час судового засідання прокурор Андрій Пономаренко розкрив певну інформацію про рішення та дії  колишнього очільника державного підприємства.

За версією сторони обвинувачення, Бусько цілеспрямовано вводив в оману суд, слідство та громадськість щодо збитковості заводу.

Натомість, прокурор заявив, що на момент передачі «Електроважмашу» під керівництво підозрюваного чистий прибуток  підприємства складав 6 млн гривень, а на рахунках  знаходилися 70 млн гривень.

Крім того, портфель замовлень на 2020 рік становив 2,2 млрд грн.

Відповідно до матеріалів справи, за перший квартал 2020 року провідне державне підприємство втратило щонайменше 186 млн гривень від діяльності Буська на посаді в.о. гендиректора

Прокурор додав, що слідчі виявили докази, які підтверджують фальсифікацію документів керівниками заводу, найімовірніше, за розпорядженням Буська.

Пономаренко також повідомив, що фігурант справи виконував обов'язки керівника заводу навіть після рішення суду про його відсторонення від посаду і надавав протидію слідству.

Як писав «Вголос», суд виніс нове рішення щодо запобіжного заходу Микитасю: перші деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ