У п’ятницю, 18 лютого, Тернопільський апеляційний суд ухвалив остаточне рішення щодо патрульних зі Львова.

Правоохоронців обвинувачували в насильстві над хлопцем, що призвело до його смерті.

Суд скасував вирок суду першої інстанції та визнав шістьох поліцейських невинними. Про це інформує пресслужба патрульної поліції Львівської області на сторінці в соціальних мережах.

Суд у складі Богдана Гірського, Галини Бершадської та Марії Хоми закрив кримінальне провадження щодо «копів». Не було достатніх доказів їх винуватості.

Що відомо про трагедію

22-річний львів’янин помер 9 лютого 2018 році в гральному закладі на вулиці Куліша, що в центрі Львова. Під час обшуку відвідувачів на заборонені предмети в кишені Володимира Клима виявили згорток.

У цей момент хлопець почав утікати та проковтнув пакетик з наркотиками. Поліцейські намагалися його змусити виплюнути пакет, але Володимир знепритомнів. Врятувати його не змогли.

Згодом експертиза підтвердила, що синтетичний полімер перекрив дихальні шляхи хлопця. У пакеті було два грами канабісу.

Після інциденту патрульних Степана Дороша, Олександра Демчину, Олега Устіяновського, Назарія Андрушків, Дмитра Леськів, Станіслава Гатьмана звинуватили в перевищенні службових повноважень.

Рішення суду в 2021 році

Влітку минулого року Галицький суд Львова визнав поліцейських винними та присудив їм по вісім років ув’язнення. Також їх позбавили звань «лейтенант поліції».

У суді наголосили, що правоохоронці застосували фізичну сило до загиблого неправомірно, оскільки одягнули на нього пластикові наручники-стяжки.

Як писав «Вголос», у Львові безвісти зник 24-річний ветеран АТО. Ростислав Наугольник із Володимир-Волинська. Він перебував у Львові мав повернутися додому ще 14 лютого.

ІА "Вголос": НОВИНИ