Шевченківський районний суд Києва 3 січня оголосив вирок колишньому керівнику катівні «Ізоляція» Денису Куликовському «Паличу». Суд призначив йому 15 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Судовий процес проходив у закритому режимі, оскільки 22 особи постраждалих повідомляли про страшні тортури, які їм довелося пережити у казематах під керівництвом Палича.

Суд визнав Куликовського винним за ч. 1 статті 258 (Терористичний акт), ч.1 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб), ч. 1 статті 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України. Також військовий злочинець буде змушений виплатити компенсації двом своїм жертвам за цивільними позовами – 440 тисяч гривень та 95 тисяч гривень.

Нагадаємо, Куликовського судили за кількома статтями Кримінального кодексу. Його жертви розповідали, як бойовик ґвалтував і катував їх, змушував гавкати як собак і принижував усіма садистськими способами.

А одразу після затримання Палича СБУ оприлюднила його зізнання. Він розповів, що працював так званим інспектором охорони цієї катівні до грудня 2014 року, а потім його призначили на посаду начальника.

ІА "Вголос": НОВИНИ