Господарський суд Львівської області 2 березня визнав законним державний акт ТОВ «Галінвест» на право користування землею, на якій розташований торговельний центр «Добробут» у Львові й право власності на нерухомість ТЦ Добробут та повністю відмовив Львівській міській раді у вимогах скасувати цей акт і записи про землю та нерухомість у державних реєстрах.

Про це повідомила пресслужба ТОВ «Галінвест».

"Це позитивний сигнал для нас і наших партнерів, він пришвидшить реалізацію планів щодо модернізації території ТЦ Добробут та працевлаштуванню наших підприємців в майбутньому.  
Наша перемога також засвідчила, що всі звинувачення на адресу ТЦ Добробут з боку влади Львова були безпідставними. Вважаємо, що подальші спроби влади Львова перешкодити розвитку ТЦ Добробут будуть шкодити виключно її репутації. В час війни прозорі й конструктивні стосунки між владою і бізнесом виступають запорукою економічного розвитку Львова та благополуччя його мешканців”, — наголосили в ТОВ «Галінвест». 

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року адміністрація торгівельного центру  Добробут заявила, що міський голова Львова Андрій Садовий здійснює на власників і підприємців ринку системний тиск, тому що має бажання забрати ТЦ Добробут собі. 

Тоді ж стало відомо про те, що влада Львова вже довший час у судах оскаржує право власності ТОВ «Галінвест» на землю і майновий комплекс  ТЦ Добробут.

Протягом вересня 2022 року — лютого 2023 року влада Львова неодноразово виступала з публічними заявами, в яких звинуватила ТОВ «Галінвест»  у завданні нібито значних збитків львівській громаді, а також закликала бойкотувати ТЦ Добробут через нібито незаконність володіння землею та майном.

Адміністрація ТЦ Добробут, натомість, вважала, що Садовий, поширюючи публічно неправдиву інформацію, намагається вплинути на позицію суддів та перешкодити незалежному та об'єктивному перебігу судочинства.

У вересні 2022 року виконком Львівської міської ради ухвалив рішення про відкриття вулиці Старої, що знаходиться поблизу ТЦ Добробут. Реалізація цього рішення муніципальною дружиною Львова призвела до сутичок з підприємцями, внаслідок яких постраждали люди. За рішенням суду було розпочато досудове розслідування за фактом побиття муніципалами людей.

Права власності Галінвесту на майно та земельні ділянки торгівельного центру Добробут пройшли офіційну державну реєстрацію у 2021-2022 роках.  

Наприкінці 90-х років влада Львова погодила перетворення ринку Добробут на тимчасовий торговельний центр. 
У 1999 році Львівська міська рада погодила спорудження тимчасового  промислово-продуктового центру, відомого як ТЦ Добробут. 

ІА "Вголос": НОВИНИ