Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документами суду, Лапінська визнала свою провину та уклала угоду зі слідством.

Суд визнав її винною за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб) і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Водночас від відбування призначеного покарання Лапінську суд звільнив і встановив іспитовий строк в 1 рік.

Вона має періодично з'являтись для реєстрації  до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання та роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, попросити публічно пробачення у потерпілого.

Також Лапінська має з’являтись за кожною вимогою до суду, в провадженні якого перебувають матеріали кримінального провадження відносно неї.

Згідно вироку суду Лапінську звільнили з-під варти.

Як писав «Вголос», прокуратура повідомила про підозру 25-річній дівчині, яку звинувачують у нападі на ветерана АТО, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича.

Нагадаємо, що ввечері 2 травня в Києві невідомі скоїли напад Дмитра Вербича. Він проходив вулицею і відчув удар у спину.  Повернувшись, він побачив трьох хлопців та двох дівчат у масках. Зловмисники накинулися на нього, у результаті чого він дістав колото-різане поранення у спину.

Згодом Служба безпеки України (СБУ) повідомила, що організатором нападу на ветерана АТО Дмитра Вербича є 23-річний росіянин, який втік до Польщі. Йому також повідомили про підозру.

ІА "Вголос": НОВИНИ