Шевченківський районний суд міста Києва виніс вирок, згідно з яким, київського «догхантера» Олексія Святогора виправдано у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Про це інформує УНН з посиланням на власного кореспондента.

Суддя зазначила:

«Суд дійшов висновку до необхідності виправдання обвинуваченого Святогора, оскільки не доведено, що діяльність обвинуваченого (має – ред.) склад кримінальних правопорушень передбаченого ч.2 і 3 ст.300 ККУ, оскільки достатньо допустимих та належних доказів у наявності у діяннях Святогора складу даних кримінальних правопорушень стороною обвинувачення наданих судом не встановлено…»
Нагадаємо, що Олексій Святогор закликав до знищення безпритульних собак і сам публічно повідомляв про убивство 500 таких. В такий спосіб він нібито позбавляв тварин від важкого життя на вулиці. За це він отримав прізвисько «догхантер».

8 червня 2018 його затримали працівники поліції Києва і заарештували без права внесення застави. Йому оголосили про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 300 (виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості) ККУ.

Згодом суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. А 17 серпня 2018 року прокуратура передала справу «догхантера» до суду. У вересні йому присудили штраф 10,5 тис. грн і арешт терміном до 6 місяців.

У лютому 2019-го його сильно відлупцювали невідомі люди.

Чиитайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ