Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області закрив кримінальне провадження у справі смертельного обвалу будинку в місті Дрогобич.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень, де опублікували ухвалу Дрогобицького міськрайонного суду в складі головуючої судді Курус Р. І. 

За даними видання "Варто", мова йде про гучну справу, яка стала наслідком трагедії на вулиці Грушевського, що трапилася 28 серпня 2019 року. 

В той день в Дрогобичі стався обвал одного під'їзду. В результаті 8 мешканців будинку загинули.

Слідство встановило, що до трагедії причетна інженерка житлово-експлуатаційної компанії Ростислава Петречко та майстер дільниці Ростислав Дацишин.

17 листопада цього року  Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області закрив  кримінальне провадження у зазначеній справі.

Про таке рішення суду повідомили колишні мешканці будинку, де сталась трагедія.

“Таким чином, судом встановлено, що обвинуваченим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 пред’явлено обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг, а не у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя і здоров`я особи, а тому доводи прокурора про відмову в задоволенні клопотання з цієї підстави є неспроможними… За викладених обставин, враховуючи, що злочин, який інкримінується обвинуваченим, не відноситься до категорій тяжких чи особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи, підлягають застосуванню приписи пункту 10 частини 1 статті 284 КПК”, – йдеться в ухвалі суду.

Варто зазначити, що станом на зараз ніхто не поніс відповідальності за трагедію, що сталась у Дрогобичі.

Нагадаємо, вночі 28 серпня 2019 року у будинку на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі обвалився під’їзд чотириповерхового житлового будинку. В результаті обвалу загинули вісім людей.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 270-1 (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Причиною обвалу житлового будинку в Дрогобичі Львівської області стало руйнування середньої несучої стіни підвалу. Зазначається, що це виникло з двох можливих причин:

  • просідання або руйнування цегляної кладки із-за низької марки цегли і розчину, внаслідок значного зволоження і відсутності гідроізоляції бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок при будівництві;
  • можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити чи спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору зруйнованих конструкцій, що перебувають поверх цієї стіни підвалу

Постраждалим внаслідок обвалу виділили 1,3 млн гривень. Сім'ї загиблих отримали по 100 тисяч гривень, люди з легкими травмами - 50 тисяч, а важко травмовані особи - 75 тисяч. Крім того, з міського бюджету Дрогобича також виділили 115 тис. грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ