Про це йдеться у рішенні суду від 10 грудня, пишуть «Наші гроші».

Галицька райадміністрація міста звернулась із позовом, оскільки «Шокоооооооолад» самовільно без необхідних дозволів та погоджень встановив технічні елементи різних форм на фасаді будинку, який є пам’яткою архітектури національного значення.

Управління охорони історичного середовища міськради розглядало проектні пропозиції щодо встановлення на фасаді будинку-пам’ятки шести конструкцій загальною вагою 370 кг, з’єднаних трубою та надало негативний висновок, оскільки  пропоновані архітектурні перетворення суперечать ЗУ «Про охорону культурної спадщини».

Представник «Шокооооооооладу» у суді розповів, що вони оскаржують розпорядження Галицької РА «Про приведення фасаду будинку №3 на вул. Сербській до попереднього стану». Як доказ оскарження надав суду ухвалу про відкриття провадження у справі. Окрім того, стверджував, що Галицька РА не мала повноважень для звернення до суду, оскільки реалізацією державної політики у сфері охорони культурної спадщини здійснює Міністерство культури України.

Суд підтримав позивача, тому що суд апеляційної інстанції встановив, що адміністрація, приймаючи розпорядження, діяла в межах повноважень.

У серпні 2013 року холдинг емоцій «!Фест» прикріпив бутафорні умивальники, ванни та інші аналоги предметів побутового причандалля на будинок на Сербській, 3.

Такі декорації викликали масу обурень у жителів Львова.

Управління історичного середовища не надавало мережі «Фест» погоджень на встановлення конструкцій.

Незаконні декорації з будинку мали демонтувати до жовтня 2013 року.

Натомість власники «Майстерні шоколаду» не демонтували ванни і умивальники з будинку, що на вулиці Сербській, 3, тому Галицька райадміністрація подала матеріали до суду. 

ІА "Вголос": НОВИНИ