Мова йде про нежитлові приміщення 1, 2, 3 поверхів підвалу будинку під номером 11 на вул. Героїв УПА, що перебувають на балансі Львівської дирекції «Укрпошти».  Площа приміщення становить 983,83 м2, оціночна вартість станом на кінець 2012 року – 1,571 млн грн, повідомляють «Наші гроші».

«Юридична консалтингова служба» орендувала ці приміщення з березня 2013 року терміном на три роки. Орендна плата за базовий місяць становила майже 23,6 тис. грн. Плюс щомісячно ціна корегувалася на індекс інфляції. 30% від суми оренди йшло поштарям, 70% – в держбюджет.

При укладенні договору сторони також погодили ставку штрафу, яку орендар повинен був сплатити у разі виникнення заборгованості на понад три місяці, – 10% від суми заборгованості. У разі припинення або розірвання договору, йдеться в одному з пунктів, орендар протягом трьох робочих днів повертає майно балансоутримувачу.

У травні 2014 року Господарський суд міста Києва порушив провадження у справі за позовом прокурора Трускавця до ТОВ «Юридична консалтингова служба» щодо стягнення заборгованості по договору оренди. Тоді суд вирішив стягнути з орендаря лише частину боргу. Тож, витребування решти боргу вилилось у нове провадження.

Так, з матеріалів справи відомо, що за період з березня 2013 по лютий 2015 року Регіональне відділення Фонду держмайна України по Львівській області нарахувало до сплати фірмою 425,32 тис. грн орендної плати, а нею фактично сплачено лише 110,06 тис. грн. Львівській дирекції «Укрпошти» за використання приміщень орендар мав заплатити 394,44 тис. грн орендної плати, а заплатив – 66,98 тис. грн

Згідно з рішенням госпсуду, яке залишив в силі апеляційний суд, договір оренди підлягає розірванню. ТОВ «Юридична консалтингова служба» має повернути приміщення Львівській дирекції «Укрпошти», а також сплатити 296,91 тис. грн основних боргів та штрафів на користь Фонду держмайна, а також 375,4 тис. грн – пошті. Загалом – 672,3 тис. грн.

Власником ТОВ «Юридична Консалтингова Служба» є адвокат Андріан Гладун. Його мати, Алла Гладун, – колишній секретар Дрогобицької міськради. З лютого 2008 по травень 2009 року виконувала обов’язки міського голови Дрогобича.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ