Різку заяву Сергій Позняк, лейтенант, ветеран, голова Асоціації підприємців ветеранів, зробив в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів».

«Це питання національної безпеки. Ці люди (судді, – ред), зривають мобілізацію. Що подумають люди, яких мобілізують, коли побачать, що з військовими так поводяться? За що вони будуть іти на війну?» – Сергій Позняк, лейтенант, ветеран, голова Асоціації підприємців ветеранів.

Раніше військові та юристи гостро відреагували на суддівський скандал у Західному апеляційному господарському суді. Конфлікт розгорівся через справу, яку кілька років розглядали у судах.

Мова про будівлю на Міцкевича 8, відому як «Будинок книги», що належить держпідприємству «Надра України». Близько 10 квартир там віддавна приватизовані, відтак, мешканці доводили, що горище, підвал та сходові клітки – спільна територія. За кілька років правової тяганини, мешканців будинку беззаперечно підтримували суди різних інстанцій. Аж доки справа пішла по другому колу і повторно опинилася в Західному апеляційному господарському суді.

Судді прийняли рішення у спорі, який розглядався роками, всього за лічені хвилини. Блискавичне рішення скасовувало всі попередні, навіть не заслухавши доводи жителів. Нині в будинку мешкають, зокрема, військові. Громадська організація передала в безоплатне користування свої приміщення для потреб захисників. Тож військові просто шоковані таким вчинком суддів. 

Зазначимо, що суддя, який виніс скандальне рішення щодо приватизації сходової клітки у багатоквартирному будинку на Міцкевича,8 ( «Будинок книги»), відмовився проходити детектор брехні.

Дивіться також матеріал журналістів телеканалу НТА про скандальне рішення суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ