Верховний суд прийняв позовну заяву і призначив засідання на 29 серпня, інформує Цензор.Нет.

Суддя Новак аргументує свою позицію тим, що була порушена процедура. Спочатку він був відсторонений на два місяці в травні цього року. Клопотання про продовження повинно подаватися не пізніше, ніж за 10 днів до кінця визначеного судом терміну, але прокуратура зробила це за три дні. Незважаючи на таке порушення, Вища рада правосуддя клопотання задовольнила. У постанові про відсторонення також немає необхідних посилань на мотиви прийняття такого рішення, вважає скаржник.

Верховний суд прийняв скаргу до розгляду, оскільки вона була оформлена з дотриманням усіх передбачених законом вимог. І призначив своєю постановою перше засідання, про що вже говорилося раніше. Документ оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень 2 липня.

Нагадаємо, суддю Голосіївського районного суду Андрія Новака правоохоронці затримали 23 квітня - під час одержання хабара. Суддя обіцяв винести рішення на користь позивача, який хотів відновитися на роботі і отримати півтора мільйона гривень компенсації. За інформацією НАБУ, така «послуга» коштувала 8000 доларів. Гроші Новаку передавали трьома траншами. І затримали під час останнього - тоді посередник, колишній суддя цього ж суду, приніс Новаку 1000 доларів.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 25 квітня 2018 року надано дозвіл на тримання під вартою судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака до 21 червня 2018 року. Цією ж постановою визначено розмір застави.

ІА "Вголос": НОВИНИ