За дорученням заступника Генерального прокурора судді Волноваського районного суду Донецької області повідомлено про підозру. Суддя підозрюється у використанні підробленого документа (ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України), інформує Державне бюро розслідувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Встановлено, що суддя виїздила на тимчасово окуповану територію Донецької області та для  приховування факту перетину лінії розмежування, суддя для підтвердження своєї особи на контрольно-пропускному пункті надавала прикордонникам «фальшивий» паспорт з власним фото, але під іншим ім’ям.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Як відомо, колишню суддю Господарського суду Криму звинувачують у державній зраді, а прокуратура направила до суду обвинувальний акт.

ІА "Вголос": НОВИНИ