Судмедексперти встановили, що утоплення є фактором, який сприяв смерті актора: ймовірно, він спершу втратив свідомість і занурився в джакузі

Судмедексперти назвали офіційну причину смерті актора, зірки серіалу «Друзі» Метью Перрі – гостра дія кетаміну.

Про це пише The New York Times.

У крові Перрі виявили високий рівень кетаміну, яким лікують депресію та тривогу. Він має медичне та хірургічне застосування як анестетик, але також відомий як рекреаційний наркотик через його вплив на розум. Кетамін може викликати короткочасні галюцинації та психоделічні ефекти.

Останнє відоме лікування Перрі кетаміном було проведено за півтора тижня до його смерті, як стверджує розтин. Це значно перевищує час, який препарат мав би залишатися в його організмі після лікування.

Смерть Перрі визнали нещасним випадком. Судмедексперти додали, що утоплення є фактором, який сприяв смерті актора: ймовірно, він спершу втратив свідомість і занурився в джакузі.

Нагадаємо, Метью Перрі знайшли мертвим 28 жовтня, коли він лежав на воді обличчям вниз у джакузі в його будинку в Лос-Анджелесі. Акторові було 54 роки.

За даними експертизи, кетамін в організмі Перрі спричинив надмірну стимуляцію серцево-судинної системи і пригнічення дихання. Чинниками, які спричинили смерть, були утоплення, ішемічна хвороба серця і вплив бупренорфіну (цей препарат застосовують, щоб наркозалежні відвикали від опіоїдів).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ