Сирійське судно з краденим українським зерном, яке прибуло до Лівану, ще не розвантажене. Його перевіряє ліванська митниця через заяву України про незаконність вантажу. При цьому турецький зернотрейдер заперечує, що зерно крадене та запевняє, що товар був доставлений із Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника турецької компанії з торгівлі зерном Loyal Agro. Він також заявив, що компанія планувала доставити 5000 тонн зерна до Лівану для продажу приватним покупцям, а не уряду країни.

Він уточнив, що ліванська митниця ще не видала ліцензію на імпорт, оскільки продовжується розслідування походження зерна. Представник компанії запевнив, що Loyal Agro надала ліванській митниці документацію, що підтверджує законність вантажу, проте відмовився показати ці документи журналістам.

Співробітник ліванської митниці на умовах анонімності підтвердив, що судно в порту Тріполі не розвантажили через підозри, що воно перевозить вкрадені товари. Офіційний коментар митниця не надала.

Раніше Ліван імпортував більшу частину пшениці з України, але постачання було перервано вторгненням Росії та блокадою чорноморських портів. Сирія ж, з якої прибуло судно із зерном, є «сірим» зерновим хабом. Саме туди РФ звозить викрадене на окупованих територіях України продовольство.

Як писав «Вголос», росіяни продовжують наступ, а також обстріл населених пунктів на сході України. У той час як українські захисники проводять контратаки на півдні країни

ІА "Вголос": НОВИНИ