Одеський табір «Вікторія», де 2 роки тому у пожежі загинули три дівчинки, знову відкрили для відпочивальників.

Як повідомляє 5 канал, оздоровчий комплекс заїхали понад сотня дітей. Щоправда, цього разу вихованців заселили у кам'яні, а не дерев'яні будівлі. Проте адвокат потерпілих в пожежі каже – суд призупинив функціонування табору, доки там не виправлять всі недоліки з протипожежні безпеки. Чи все зроблено задля безпеки дітей – дізнавалася Ольга Дунська.

Співробітники табору Вікторія показують кам'яний корпус табору, де вперше за 2 роки після трагедії розмістилися відпочивальники. Перед цим будівлю капітально відремонтували та обладнали засобами пожежної безпеки.

«У кожній кімнаті передбачено на дитину маска рятувально-дихальна і на кожного вихователя протигаз, вихователі та діти живуть на одному поверсі, на кожному поверсі стоять вогнегасники, план евакуації, два виходи зліва і справа, пожежна сигналізація спрацьовує», – розповідає заступник директора табору Олександр Демченко.

Анастасія два роки тому була свідком смертельної пожежі у сусідньому корпусі, але не побоялася знов відвідати табір. Розповідає, у перший день зміни для них провели інструктаж.

«Немає ніякого страху, спокійно жила б у дерев'яному будиночку: на кожному поверсі є вогнегасник до якого спокійно можна дістатися, оскільки кімната завжди відкрита», – переконує відпочивальниця Анастасія Ігнатенко.

«Знімаєш плівку, одягаєш на обличчя, стягуєш і виходиш при димі. Нам розповіли це в 1-2 день, бо безпека понад усе», – зауважує адвокат потерпілих Олександр Стоянов.

Заселення відбулося за розпорядженням міського керівництва.

Територія з дерев’яними корпусами, яка знаходиться під арештом, відгороджена.

У Мін’юсті про заселення дітей нічого не знають.

Як повідомляв «Вголос», пізно увечері 15 вересня 2017 року сталася пожежа в дитячому комплексі «Вікторія» в Одесі. Площа пожежі становила 560 кв. м. В будівлі перебували 42 дитини. Внаслідок пожежі троє дітей загинуло, ще двоє зазнали травм.

ІА "Вголос": НОВИНИ