У п'ятницю, 25 грудня, у Львові лікарі ОХМАТДИТу врятували життя 11-річного хлопчика Віталія. Унаслідок тривалого запалення вуха дитині до мозку потрапив гній. Медики з інших областей не змогли йому допомогти, відтак львівські фахівці врятували дитину, коли та була вже в критичному стані.

Про це повідомляють на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ у соцмережі Facebook.

Медики повідомляють, що відкачали з мозку хлопчика 5 мл гною.

Упродовж трьох років у Віталія був хронічний середній отит. Часом ставалися загострення. Коли у вусі накопичувався гній, медики діставали його, однак хвороба і далі мучила дитину. Цьогоріч стан хлопчика погіршився так сильно, що гній з вуха потрапив у порожнину головного мозку. Врятувати дитину від смерті могла тільки термінова операція.

Зазначається, що раніше хлопчик перебував у реанімації в лікарі однієї з сусідніх областей - в нього було запалення мозку та скупчення гною в порожнині черепа. Запалення медикам вдалося зняти, однак гній залишився всередині. Зробити потрібну операцію працівники того медзакладу не могли, а київські лікарні не могли прийняти хлопчика через коронавірусний карантин. Відтак Віталія привезли до Львова вже в критичному стані.

Зробивши МРТ, лікарі зрозуміли, що в голові дитини є купа гною. Стало очевидним, що кістка вуха у нього прогнила, гній потрапив у головний мозок, а відтак спровокував менінгіт і абсцес.

У п'ятницю, 25 грудня, дитині терміново провели операцію. Кістку, яка почала гнити, почистили та забрали гній. Рятували хлопчика безперервно впродовж 4 годин.

Відомо, що операцію дитині проводили завідувач відділення дитячої отоларингології Федір Юрочко, дитячий отоларинголог Дзвінка Копанська і анестезіолог Володимир Міщук.

Повідомляється, що тепер Віталію вже нічого не загрожує. Скоро його випишуть додому.

Читайте також інші новини про Львів:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ