Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook опублікувала поради, як ретельно мити руки. 

«Зв’язок між миттям рук та поширенням інфекційних захворювань було встановлено лише два століття тому. Проте сьогодні використання води та мила для підтримання гігієни звичайна річ для більшості сімей. З дитинства ми знаємо, що такі прості речі як миття рук рятують життя. Проте часто забуваємо про них. Ще одна нагода нагадати про важливість дотримання цієї простої процедури. Це стосується виключно всіх, проте найбільше людей, які рятують наші життя – лікарів та всіх працівників медичних закладів», - сказала вона.

Супрун зазначила, що попри доступність сучасних методів дезінфекції, ризики отримання інфекції для пацієнта під час перебування в медзакладі залишаються високими.

«Найбільш поширеними є інфекції сечовивідних шляхів та післяопераційних ран, пневмонія та інфекції кровотоку, що можуть передаватись через дотик медичних працівників до пацієнтів. З кожних 100 госпіталізованих пацієнтів, щонайменше, 7 в розвинених і 10 в країнах, що розвиваються, отримують інфекцію саме таким шляхом» - написала очільниця МОЗу.

Вона також наголосила, що дотримання правил гігієни рук в медичних установах та закладах охорони здоров'я дозволяє врятувати мільйони життів.

Також вона додала інструкцію з рекомендаціями щодо миття рук, яка є корисною для всіх громадян.

ІА "Вголос": НОВИНИ