Зміна режиму може створити додатковий стрес для організму, тому у зв'язку з переходом на зимовий час потрібно уважніше поставитись до свого фізичного і емоційного здоров'я.

Про на своїй сторінці у Facebook пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Так, вона зазначає, що серед негативних наслідків, до яких може призвести перехід на зимовий час - порушення сну, серцево-судинної функції, погіршення емоційного стану.

Щоб спокійно пережити зміни, міністр радить частіше виходити на прогулянку.

«Світло, особливо денне, допомагає пристосуватися до змін. Водночас у холодний період року перебування на вулиці вдень допомагає простимулювати мозок і змушує його виробляти серотонін», - розповідає Супрун.

Окрім того, вона радить не планувати в цей період часу важливі справи, зокрема краще утриматися від інтенсивних фізичних навантажень.

Також варто повноцінно харчуватися, щоб організм не відчував браку в поживних речовинах.

«Плануйте свій час так, щоб повноцінно спати не менше 7-8 годин. Якщо відчуваєте труднощі після зміни часу, проконсультуйтеся зі своїм лікарем», - пише Супрун.

За її словами, для більшості людей, які не мають серйозних проблем зі здоров'ям, такий перехід не матиме серйозної загрози. Найбільш відчутна ця зміна в перші дні після переведення часу.

Нагадаємо, у ніч з 27 на 28 жовтня необхідно буде перевести годинники на одну годину назад.

ІА "Вголос": НОВИНИ