Міністерство охорони здоров’я України 28 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Грін Лайт Корпоративні рішення» створення Єдиної державної інформаційної системи трансплантації за 26,23 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

За три місяці створять Єдину державну інформаційну систему трансплантації(ЄДІСТ), яка включатиме реєстри волевиявлення про згоду/незгоду на посмертне донорство, анатомічних матеріалів, живих донорів, реципієнтів, осіб із трансплантованим анатомічним матеріалом, трансплант-координаторів та закладів охорони здоров’я, чия діяльність пов’язана із трансплантацією. Також до складу ввійдуть модулі черги, контент-менеджменту, нормативно-довідникової інформації, статистики та інтеграції, система для автоматизації опрацювання заяв і публічний портал та/або шлюз доступу до даних.

Користувачами будуть громадяни, працівники закладів охорони здоров’я, сімейні лікарі, посадовці центральних органів виконавчої влади, адміністратори. Кількість користувачів, чиї дані можуть зберігатися у системі, орієнтовно становитиме від 1 до 50 мільйонів.

Передбачено оплату протягом семи робочих днів після надання послуг, можливість авансу та річне гарантійне обслуговування шляхом безкоштовного виправлення помилок у софті.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 26,38 млн грн.

Столична «Грін Лайт Корпоративні рішення» належить Вадиму Красовському і Ганні Мішиній з Києва та Тетяні Виговській зі Львова. Директором є киянин Олександр Волков, який заснував київську ГО «Центр розвитку підприємництва та інвестицій» разом з Іваном Дубачем, Валерієм Кудрею, Ігорем Старіковим і Володимиром Мельником.

Ганна Мішина також володіє ТОВ «Імп-Ол» із-під Києва, яким керує Ярослав Щеголь.

Переможець залучить до розробки системи 13 фахівців, не рахуючи директора, бухгалтера та комерційного директора. Він підтвердив досвід трьома виконаним договорами за 2016-2017 роки про розробку софту для виконкому Вінницької міськради, ДП «Укрелекон» Державної фіскальної служби (припиняється) і ПрАТ «Якобз Дау Егбертс Україна».

Із 2017 року переможець отримав підрядів на 78,48 млн грн. Зокрема нещодавно Державна служба статистики України замовила йому програмне забезпечення та обладнання для пробного перепису населення в двох районах у грудні 2019 року на 44,81 млн грн.

Як і на тендері Держстату, єдиним конкурентом було одеське ПП «ЛанТек» директора Олега Литвіна з Одеси, який також володіє ТОВ «Лан Тек» на чолі з Сергієм Фінашкіним. Із 2011 року суперник отримав підрядів щодо обладнання і софту на 212,05 млн грн.

ПП «Науково-дослідницьке та конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» («БАС») не допустили до аукціону за відсутність копії звіту про рух грошових коштів та специфікації «щодо створення ІТ-інфраструктури для хостингу рішення, включаючи загальносистемні програмно-апаратні компоненти центру обробки даних, у тому числі серверне обладнання та системи зберігання даних разом з ліцензіями на спеціальне програмне забезпечення (Microsoft, Oracle, VMware, RedHat та/або інші)».

Крім того, ТОВ «Торговий дім «Кінбурнський» скаржилось в АМКУ, вважаючи дискримінаційними вимоги аналогічного договору, щонайменше 12 залучених до розробки системи фахівців і принаймні трьох років досвіду «у сфері розробки інформаційних систем з високим навантаженням, рішень у сфері електронного врядування, рішень у сфері відкритих даних (включно з API), рішення з використанням цифрового підпису/банк ID чи інших систем аутентифікації». Однак скаржник не довів неможливість виконання цих вимог, тож адмінколегія не задовольнила його скаргу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ