Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила про плани створити в Україні службу психологічної підтримки «Лінія життя».

Очільниця МОЗ розповіла Громадському, що провела зустріч в Австралії з гендиректором місцевої служби психологічної допомоги Lifeline Australia («Лінія життя Австралія») Колманом О'Дрісколлом. Зокрема вони обговорили створення такої служби в Україні.

«Плануємо створення «Лінії життя» і в Україні. Це буде загальнонаціональна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою. Важливо, щоби це була єдина всеукраїнська лінія, яка об’єднає зусилля багатьох фахівців, організацій, використовуючи досвід того, що вже напрацьовано в Україні та світі», — розповіла Супрун.

Вона додала, що під час зустрічі з гендиректором Lifeline Australia вони підписали меморандум про співпрацю між Україною та Австралією і домовилися розпочати переклад протоколів надання психологічної допомоги, які використовують фахівці австралійської служби.

«За підтримки посольства Австралії в Україні розпочнемо відбір кандидатів — майбутніх тренерів працівників лінії», — резюмувала Супрун.

ІА "Вголос": НОВИНИ