Уляна Супрун заявила, що нова міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька не була готова зайти до Ради, адже не має своєї команди і не знає, де взяти людей.

Про це колишня очільниця МОЗ розповіла в інтерв’ю lb.ua.

«Їх (людей в команду - ред.) їй нав’язує Радуцький, який хоче контролювати всю медичну сферу без того, щоб брати на себе відповідальність. Бо він не буде підписувати документи, документи буде підписувати міністр».

За словами Супрун, Радуцький прийшов від приватного медичного бізнесу:

«Він лише цим займався в Україні, і ніколи не бачив, як реформа охорони здоров’я відбувається в інших країнах», - зазначила вона.

Також Супрун думає, що в інтересах Радуцького лише заробляння грошей.

«Бо чим інакше пояснити рішення змінювати курс на те, щоб якісь приватні страхові оплачували медичні послуги. Це, по-перше, неможливо. По-друге, це не дасть можливості надавати в справедливій спосіб медичну допомогу всім громадянам. Крім того, Радуцький завжди хотів бути частиною тусовки, групи елітних лікарів, медичної спільноти. І зараз він цю мрію реалізовує, пригортає до себе багато людей, для яких професійність, справедливість і чесність не є цінними. Для них важливі тільки бізнес і гроші», - додала колишня очільниця МОЗ.

Вона сподівається, що нова очільниця міністерства продовжить вже розпочате, чого вимагає Закон України та всі підзаконні акти, які були прийняті.

«Те, чого вимагають 28 мільйонів українців, які вже мають свого сімейного лікаря, і 25 тисяч сімейних лікарів, яким дуже комфортно працювати за новими правилами. Те, чого вимагають міжнародні партнери, які вклали дуже багато зусиль і дуже багато коштів в те, щоб відбувалися зміни», - каже Супрун.

І додає, що цього також вимагають лікарі в лікарнях, які хочуть, аби з нового року в них теж почалися зміни.

«І, врешті-решт, пацієнти, які хочуть вчасно отримувати медичну допомогу і не боятися, що треба буде продавати машину, аби заплатити лікарю», - зазначила Уляна Супрун.

Як писав «Вголос», колишня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун переконана, що новообрана влада намагається забезпечити спробу реваншу фармацевтичної мафії.

ІА "Вголос": НОВИНИ