Про це повідомляється на Phys.org.

Вчені проаналізували 275 сигналів, виявлених транзитним методом, який заснований на виявленні падіння світності зірки, коли перед її диском проходить небесне тіло на одній лінії з спостерігачем. При цьому потьмяніння зірки повинно бути помітним і періодичним, що говорить про наявність об'єктів, що обертаються навколо зірки.

З числа всіх випадків транзиту 149 виявилися планетами, а з них, в свою чергу, 95 були новими. Деякі зміни в світності були викликані сусідніми зірками або перешкодами від космічних апаратів на навколоземній орбіті.

Як пишуть дослідники, їм вдалося знайти планету, на якій рік триває 10 днів. Вона обертається навколо HD 212657, найяскравішої зірки, що має планету і виявлену телескопом Kepler.

Kepler – космічна обсерваторія NASA, запущена в 2009 році і призначена для пошуку екзопланет. У 2013 році у апарату відмовила система орієнтації, в результаті чого виявилося неможливо утримувати його в правильному напрямку. Проте інженерам вдалося запобігти переходу телескопа в безпечний режим і пристосувати його для виконання певного кола завдань.

ІА "Вголос": НОВИНИ