Як повідомляє «Футбольний клуб», в адміністрацію УЄФА вже направлено відповідні документи.

Таке рішення підтримали 45 з 47 колективних членів української національної асоціації. Їхні уповноважені представники поставили підписи під зверненням ініціативної групи.

«Зважаючи на високий авторитет серед керівництва УЄФА нашого співвітчизника Григорія Суркіса, ФФУ має унікальну можливість знову делегувати йому право на обрання до складу виконкому Європейського футбольного союзу», – йдеться у зверненні.

«Чесність, порядність, сумління, патріотизм – це далеко не повний перелік людських якостей Григорія Суркіса. А професійний досвід і беззаперечні успіхи, які демонструє почесний президент ФФУ, опікуючись міжнародним іміджем національної асоціації, є загальновизнаними не лише в Україні.

Ми переконані в тому, що футбольна спільнота гідно оцінить особистий внесок віце-президента УЄФА в розвиток та популяризацію гри на теренах європейського континенту. Що, своєю чергою, дозволить Григорію Суркісу бути переобраним до виконкому УЄФА на новий термін», – наголошують у зверненні.

XXXIX черговий конгрес УЄФА відбудеться у Відні 24 березня 2015 року. У його порядку денному – вибори голови організації (єдиним кандидатом є чинний президент УЄФА Мішель Платіні), вибори сімох членів виконкому УЄФА, віце-президентів ФІФА і члена виконкому Міжнародної федерації футболу.

Згідно зі статутом УЄФА (стаття 19), президента організації і семеро членів виконкому обирають за рік до проведення фінальної стадії чемпіонату Європи. Ще вісім членів виконкому обирають наступного року після проведення Євро. Термін повноважень президента УЄФА і членів виконкому, обраних конгресом УЄФА, становить чотири роки.

Нагадаємо, Григорій Суркіс, який обіймає посаду віце-президента УЄФА, входить до складу виконкому з 2007 року. Трьома роками раніше він увійшов у вищий виконавчий орган Європейського футбольного союзу на правах включеного члена.

ІА "Вголос": НОВИНИ